dinsdag 22 februari 2011

Weg met kunst!

Nee, ik heb geen hekel aan mooie kunst. Gemaakt door kunstenaars met passie voor hun werk. Kunstenaars, met of zonder subsidie, die iets maken omdat ze er zelf in geloven, of omdat een opdrachtgever ze een opdracht heeft gegeven. Kunstenaars die iets bijdragen aan deze maatschappij!

Ik heb iets tegen andere Kunst. De Kunst die op kosten van de samenleving het straatbeeld ontsierd. Kunst die niet in Nijmegen past. Kunst waarvan steeds meer mensen denken: "wat moeten we er mee".

Deze Kunst die denkt te weten wat de bevolking wil. Een groen parkje tussen de uitlaatgassen op de Nassausingel. Want wie wil er nou niet graag uitlaatgassen happend tot rust komen in een strookje groen van 25 bij 75 meter, terwijl het Kronenburger park in al haar rust 100 meter verderop ligt?


De Kunst die het nodig vind een frietkeet te laten slopen die daar al een mensenleven staat. Een frietkeet die voor veel Nijmegenaren een stukje sentiment betekent. Na het stappen op donderdag een frietje eten op het Keizer-Karel Plein. Even snel een frikandelletje op weg naar het station op zaterdag, of een 'zakenlunch' op de vrijdag. Natuurlijk vindt deze Kunst dat sentiment niet belangrijk, want deze Kunst is immers geïmporteerd uit Groningen, en heeft geen gevoel bij wat echt speelt in Nijmegen.

Dus, als we toch gaan korten op subsidies voor cultuur en kunst. Dag Hannie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten