donderdag 3 februari 2011

Den Haag negeert zuidelijke traditie

Voor randstedelingen eindigt ons land ergens bij de gebogen lijn Amsterdam, Utrecht, Rotterdam. Dat er voorbij deze lijn nog een heel mooi stukje vaderland ligt kan de gemiddelde randstedeling werkelijk niet boeien.
Gezien de samenstelling van onze landelijke politiek, is het natuurlijk niet vreemd dat deze vreselijke mentaliteit ook hier is doorgedrongen.

Snelwegen in de randstad worden verbreed, want de files dienen te worden opgelost. Dagelijkse files op de A50 Arnhem-Nijmegen, A12 bij Arnhem en A15 bij Tiel zijn voor de bestuurders uit Den Haag echter niet van belang. Volgens de meest recente plannen zullen wij zuiderlingen, oosterlingen of noorderlingen de komende jaren nog veel in de auto-polonaise staan die file heet.

Denkend aan de plonaise kom ik bij het meest recente stukje randstedelijke arrogantie. Het duurt nog even, maar de gemeenteraadsverkiezingen voor 2014 staan gepland op woensdag 5 maart. Een doodgewone woensdag voor politiek Nederland. Voor de katholieke brabanders, limburgers en ook gelderlanders is dit een bijzondere dag. Na 4 dolle carnavalsdagen is woensdag 5 Maart de traditionele As-Woensdag. De dag waarop vroeger het vasten begon, maar tegenwoordig steeds meer carnavalisten in de kerk een askruisje gaan halen.
Om juist op deze dag, waarbij een groot deel van Nederland brak in bed ligt na 4 dagen traditioneel carnaval vieren de verkiezingen te houden, getuigt van weinig respect voor de carnavalvierende medemens.

Dit disrespect blijkt ook uit de geplande vakantieperiode. De vastgestelde carnavals- of voorjaarsvakantie in 2014 valt, juist, twee weken voor de carnaval! Nu mogen scholen hier natuurlijk van afwijken, maar toch. Het is wel weer typerend.

men zal in Den Haag zeggen dat er tot 21:00 uur gestemd kan worden, dat mensen om 21:00 uur allang weer nuchten dienen te zijn en best een keuze kunnen maken. Wat men echter vergeet is dat er ook heel veel mensen op vakantie gaan in de voorjaarsvakantie. Alleen dit feit maakt het al van de zotte dat er op 5 Maart verkiezingen zijn.

En ach, misschien is het wel goed, gaan stemmen met een zatte kop. Veel gekker als de laatste verkiezingsuitslag kan het immers niet worden.

Alaaaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten