woensdag 2 februari 2011

De schande van een hele beroepsgroep

Zomaar een headline op één van de bekende nieuwswebsites op een willekeurige druilerige winterwoensdag. "Overmoedige Duitse bankovervaller veroordeeld"
Ik weet niet waarom, maar iets zei mij dat dit non-bericht, toch op de een of andere manier mijn dag een stukje mooier zou maken. En dat deed het.


Een 19 jarige duitse bankovervaller was namelijk zo slim dat hij de politie een e-mail heeft gestuurd met verbeteringen in het signalement. Zo vond deze jonge "ondernemer" het schokkend om te lezen dat het ging om een 20 tot 25 jarige overvaller met een zuid-Beiers dialect. De overvaller was immers pas 19, en afkomstig uit het wereldberoemde Württemberg.
Deze vreemde ijdelheid (welke 19 jarige is er nou niet trots op ouder geschat te worden) leverde de Württemberger een voorwaardelijke celstraf op van 2 jaar, nadat de politie enkele minuten nodig had om zijn adres te achterhalen via zijn e-mail.


Nog zo een voorbeeld: "Brutale dief vraagt politie vuurtje"
Een 23 jarige auto-inbreker is door de politie gearresteerd nadat men hem betrapte met een tas vol inbrekersgereedschap en een aantal autoradios. De man probeerde de agenten nog om de tuin te leiden door ze om een vuurtje te vragen en zich voor te doen als jogger.


Nu is het nog wachten op berichten zoals "Autodief opgepakt na klacht bij eigenaar over lege tank", "Aanrander op heterdaad betrapt wegens aanranden politie-agent" of "Inbraak voorkomen na aankondiging via Twitter"

Ik verwacht dat binnenkort een aantal kopstukken uit de onderwereld een klacht voor smaad zullen indienen wegens het in diskrediet brengen van hun beroepsgroep. En dan hopen dat zij dit ook doen met een e-mailtje vanaf hun thuis-computer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten