zondag 21 april 2013

Afstreeplijstjes

Men zegt dat als je voor keuzes staat dat je dan een lijstje met voors en tegens moet maken. Vervolgens begint het afstrepen en kijk je wat er aan welke kant overblijft.

Voor NEC was dat altijd gemakkelijk, de voors voor een seizoenkaart waren altijd zwaarwegender dan welke tegens dan ook. Ruim 20 jaar lang heb ik daarom ook zonder enige twijfel mijn seizoenkaart verlengd. Na de wedstrijd (als je het al zo kan noemen zonder strijd) heb ik echter voor het eerst ooit het gevoel dat ik niet meer zo zeker weet of de voors het van de tegens gaan winnen. Laat mij het lijstje maar eens delen:
Voors:
  • NEC is nou eenmaal mijn club, en daar ga je dan gewoon ook heen!
Tegens:
  • Prijsverhoging na een seizoen met welgeteld 3 fatsoenlijke thuiswedstrijden.
  • Week in, week uit passieloos en fantasieloos voetbal.
  • Het vertrek van 5 basisspelers en 9 niet basisspelers met de mededeling dat er geen geld voor versterkingen is
  • De sfeer in de Goffert is drama. We hebben supporters weggestuurd voor een sfeervak waar gewoon amper ondersteuning vandaan komt. Om over de rest van het stadion maar te zwijgen.
  • Clubmensen als Arno Arts worden eenvoudig aan de kant gezet. Aan de andere kant lijkt het privé legertje van Pastoor uit te breiden.
  • Het ontbreken van ware supportershelden. Palsson komt het dichtste bij, maar het is als supporter lastig jezelf te identificeren met al die pseudo vedettes of groene, roze, gele of witte schoentjes.
Normaal zou dit lijstje eenvoudig beslist worden door de enige echte voor. Maar is dat nu nog wel zo? Is NEC nog wel mijn club? Is NEC inmiddels niet verworden tot een club die het commercieel interessant vindt zich volksclub te noemen maar hier niet naar handelt. Een club die oud helden bij het grofvuil zet en supporters voorliegt (Blackburn). Een club waarbij spelers alleen kunnen klagen over een gebrek aan steun van supporters, maar zich nooit afvragen of dat misschien komt door een gebrek aan inzet.


Misschien boort Aalbers ergens nog een fantastische geldbron aan (investeerder?) of wordt Rens van Eijden voor een fortuin verkocht. Misschien koopt NEC weer een publieksman als Vleminckx, de Gier, Hristov of een cultheld zoals vd Doelen, Davids of van Rijswijk. Misschien communiceert NEC voortaan eerlijk met de supporters, en misschien wordt het nog eens gezellig in de Goffert.

 
Maar vooralsnog is er geen duidelijkheid. Behalve het feit dat ik voor 1 Mei moet kiezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten